Show Agenda

 Hier vindt u een overzicht van alle Mundikat shows die dit jaar in de planning staan. Voor buitenlandse shows verwijzen wij u door naar http://fifeweb.org/wp/shows/shows.asp waar een uitgebreid overzicht van alle FIFe shows wereldwijd te vinden is.

 

Groningen

07+ 08-10-2017

MartiniPlaza Groningen
Leonard Springerlaan 2,
9727 KB Groningen

Inschrijven

Uitgeest

09+ 10-12-2017

Sportcentrum de Zien
Zienlaan 4,
1911 TR Uitgeest

Inschrijven

Hilversum

10 + 11-02-2018

Optisport Dudok Arena
Arena 301
1213 NW Hilversum


Inschrijven

 

Show Info

 

Inschrijfgelden

Hier vindt u een actueel overzicht van de tarieven die worden gehanteerd door Mundikat met betrekking tot haar tentoonstellingen.

Tarieven (incl.1 catalogus, 2 personen toegang):

Volwassen katten € 30.00
Veteraan (v.a. 7 jaar) € 17.50
Veteraan (extra keuring) € 12.50
Castraat, kitten, junior € 30.00
Huiskat € 15.00
Groep kittens / nest (4-7 mnd.) € 37.50
Buiten mededingen € 22.50
Extra kooi voor 1 kat € 15.00

Extra kooi voor 1 kat, 2 dgn

€ 27.50

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Te Koop' vermelding is NIET mogelijk.

Allen voor Mundikat leden: altijd € 2,50 korting per kat voor de klasse 01 t/m 12. Toeslag bij betalen op de show: € 7.50 per deelnemer bovenop de normale prijs van €30,00.
Late aanmelding / ruiling (na sluiting): € 7,50 extra.

U dient zelf zorg te dragen voor een tijdige betaling (tenminste 3 weken voor de show) van de inschrijfgelden! Vermeld de deelnemer, lidnummer en de show.

 

Betalingen voor shows 


IBAN: NL18 RABO 0103 3712 73
BIC: RABONL2U
t.n.v. Mundikat TOC te Almere

 

Advertentie catalogus:


adverteren@mundikat.nl

Voor de advertenties ontvangt u een factuur.

 

Stands, en coördinatie op-/afbouw:


Mark van Toorenburg
mark@mundikat.nl

 

Toelatingseisen


Om mee te kunnen doen aan een Mundikat show dient u te voldoen aan enkele voorwaarden. Loop deze lijst goed na, want alleen dieren die aan alle voorwaarden voldoen worden toegelaten op de show.

Veterinaire voorwaarden


De veterinaire keuring vindt plaats tussen 7:00 en 8:00. Iedere kat dient voordat hij de showhal betreedt veterinair goed gekeurd te worden. De kat wordt door een dierenarts aan een korte controle onderworpen. Hiervoor is naast de kat ook het dierenpaspoort noodzakelijk! De dierenarts let op twee belangrijke zaken. Deze worden hieronder beschreven.

1. Geldige vaccinaties en chip:

Aan de hand van het dierenpaspoort wordt bekeken of de kat in het bezit is van geldige vaccinaties.
Katten woonachtig in Nederland dienen in het bezit te zijn van een geldige katten- en niesziekte vaccinatie die op de dag van de show minimaal 15 dagen oud is. De gebruikte entstof bepaald de geldigheidsduur. Een niesziekte vaccin is altijd maar één jaar geldig.
LET OP:
Voor kittens en nesten geldt een minimumleeftijd van 4 maanden.
Katten woonachtig in het buitenland dienen naast de eerdergenoemde katten- en niesziekte vaccinaties ook in het bezit te zijn van een geldige Rabiës vaccinatie (die tenminste 21 dagen oud moet zijn) én microchip. Ook hier geldt weer dat de gebruikte entstof de geldigheidsduur bepaalt. Daarnaast zijn de Europese regels van toepassing die men kan terugvinden op www.vwa.nl

2. De conditie en gezondheid van de kat

Naast een controle van het dierenpaspoort onderwerpt de dierenarts de kat zelf ook aan een controle. Hierbij wordt gelet op de conditie en gezondheid van de kat. In het bijzonder wordt er gelet op de aanwezigheid van mogelijk besmettelijke aandoeningen zoals schimmel, oormijt, niesziekte, vlooien enz.
Bij geheel witte katten dient de exposant een niet-doof verklaring te overleggen, witte katten zonder dit bewijs alsmede dove katten worden niet toegelaten.
Verboden is ook het toedienen stimulerende of verdovende middelen. Dit is aan de beoordeling van de dierenarts.
Mocht een dierenarts iets aantreffen bij uw kat, dan heeft u recht op een second opinion door een tweede dierenarts. Uiteindelijk heeft de dierenarts die de keuring leidt het laatste woord.

Overige voorwaarden

◦Nagels van uw kat dienen 1-2 dagen voor de show geknipt te zijn.
◦Indien uw kat het niet prettig vindt op een show, laat hem/haar dan de volgende keer thuis.
◦Niet hanteerbare katten krijgen een waarschuwing in de vorm van een “gele kaart”. Heeft een kat 2 maal een gele kaart gekregen op een Mundikat of Felikat show, dan wordt deze kat voor altijd de toegang tot shows geweigerd.
◦Met deelname aan de show geeft u te kennen dat u de show pas na afloop van de Best in show zal verlaten. Vroegtijdig vertrek leidt tot een disciplinaire maatregel, zijnde uitsluiting van deelname aan Mundikatshows voor een kalenderjaar.
◦Katten ingeschreven in klasse 14 (huiskatten) kunnen na het behalen van de leeftijd van 10 maanden alleen op de show worden uitgebracht indien zij gecastreerd zijn.

Uitgesloten van inschrijving en daarmee ook niet toegelaten tot de tentoonstelling zijn:
◦Scottish Fold en Munchkin
◦niet erkende rassen die het resultaat zijn van een kruising van een huiskat (Felis Catus) met een wilde kattensoort, dan wel van een kruising van een huiskat (Felis Catus) met een hybride kat (F1-F4) die afkomstig is uit een kruising met een wilde kattensoort. Bijvoorbeeld de Savannah.
◦Blinde katten
◦Zwangere en zogende katten

Vragen? Stuur dan een email naar:

info@mundikat.nl