.

Tentoonstellingen

 

Als lid van Mundikat kunt u uw kat(ten) inschrijven voor een tentoonstelling. In het Mundikat Magazine wordt van tijd tot tijd een inschrijfformulier afgedrukt. U kunt ook inschrijven via de website www.mundikat.nl. De gegevens van de kat moeten gelijk zijn aan de gegevens, die op de stamboom staan vermeld. Aan wie u het formulier moet zenden en aan wie de betaling, staat in het magazine en op de website vermeld. De minimale leeftijd voor deelname is 4 maanden.
Wacht niet te lang met inschrijven en betaal gelijktijdig met de aanmelding, de tentoonstellingen hebben immers een beperkte capaciteit en het kan voorkomen dat een tentoonstelling vol is voor de inschrijftermijn van een tentoonstelling verlopen is.
Zorg dat de vaccinaties van de kat die u heeft ingeschreven in orde zijn en controleer of alle gegevens  van de kat (het signalement) in het boekje staan vermeld. Verplicht zijn katten- en niesziekte. U kunt alle vereisten op uw gemak nalezen in het tentoonstellingsreglement en op de website.
Ongeveer twee weken voor de tentoonstelling krijgt u een deelnemerskaart en routebeschrijving. U dient op tijd op de locatie aanwezig te zijn. Bekijk hetgeen u ontvangt zorgvuldig. Zijn de u toegezonden gegevens niet (meer) correct, informeer het inschrijfbureau hier dan zo snel mogelijk over. U voorkomt hiermee onjuiste gegevens in de showcatalogus. Elk oponthoud betekent een vertraging vóór het begin van het showgebeuren. Op tijd aanwezig zijn bij de veterinaire keuring en opletten, dat u uw kat tijdig bij de keurmeester brengt, zijn cruciale momenten op de showdag.
Eerst vindt er een veterinaire keuring plaats. De kat wordt door een dierenarts nagekeken en de vaccinaties worden bekeken op geldigheid. Zorg voor een schone kat (oren niet vergeten), zonder parasieten (vlo, wormen).
Veelal mag de inenting van de kat niet ouder zijn dan 1 jaar en niet jonger dan 14 dagen; dit hangt echter van het gebruikte vaccin af. Informeer tijdig bij uw dierenarts en bent u niet zeker, dan kunt u beter vooraf even contact opnemen met uw dierenarts. Als de kat door de dierenarts niet in orde bevonden wordt, mag u de tentoonstellingsruimte niet binnen. De kat wordt dan in quarantaine geplaatst of u kunt met de kat naar huis gaan.
Is de kat in orde bevonden, dan krijgt u een stempel "goedgekeurd" op uw deelnemerskaart, waarop ook de naam van de ingeschreven kat staat vermeld.
Vervolgens gaat u naar de tafel waar het tentoonstellingssecretariaat u, op vertoon van de gestempelde deelnemerskaart, een enveloppe met halsnummer (kooinummer) en een catalogus uitreikt.
Controleer nogmaals of uw kat in de goede klasse is ingeschreven, met de juiste naam en geslacht. Zo niet, ga dan meteen naar het secretariaat om een en ander recht te zetten. LET OP: dit moet gebeuren vóórdat de keuringen beginnen!
Daarna zoekt u uw kooinummer op en installeert daarin de kat. Aan de zijkanten en achterkant hangt u gordijntjes op en in de kooi legt u een kussentje of mandje of iets waarop uw kat zich prettig voelt. Verder zet u een kattenbakje met kattengrit of strooisel, een bakje water en eventueel een bakje eten in de kooi. (Kooimaten H x B x L = 65 x 66 x 66 cm).
In de (bijlage van de) catalogus kunt u opzoeken welke keurmeester uw kat keurt. Op Mundikat tentoonstellingen mag u zelf de kat aan de keurmeester presenteren. Let goed op wanneer uw kat aan de beurt is bij de keuring en ga dan zo snel mogelijk met de kat naar de betreffende keurmeester. Kijk van te voren even de "kunst" af, dan weet u wat u moet doen.
Ga nooit in discussie met de keurmeester!

In het magazine staan vele telefoonnummers, die gebeld kunnen worden voor informatie en op de tentoonstelling zijn altijd ervaren mensen, die u kunnen helpen. Ook in de catalogus staat veel informatie, o.a. hoe hoog uw kat kan stijgen in het showgebeuren! Daarnaast is er altijd een informatiestand aanwezig waar u met al uw vragen over de tentoonstelling of Mundikat terecht kunt. Voor de te behalen titels geldt dat alleen certificaten gehaald op een FIFe show meetellen. Voor de shows in Nederland betekend dit dat alleen de certificaten van Mundikat en Felikat meetellen voor uw titel. Voor de buitenlandse shows kunt u terecht op de eerdergenoemde FIFe website.