.

Stamboom voor kittens duur?

Een raskat zonder stamboom goedkoper?

Het is een grote misvatting dat voor het aanvragen van stambomen voor pasgeboren raszuivere kittens enorm veel geld betaald moet worden.

Als u als lid van Mundikat geregistreerd bent kost een stamboom voor een kitten slechts € 15,00. Vaak is er daardoor iets anders aan de hand waardoor kittens zonder stamboom verkocht worden. Hierdoor zijn kittenkopers vaak alsnog teleurgesteld omdat ze geen kitten hebben gekregen van het ras waarnaar ze op zoek waren. En worden mensen dikwijls geconfronteerd met problemen en extra kosten omdat de (verplichte) testen en aanbevolen rasgebonden testen niet zijn uitgevoerd. Met alle gevolgen van dien. Indien aan de voorwaarden voldaan is, zijn de kosten dus beperkt. En zeker geen honderden euro's.

Het lidmaatschap van Mundikat kost slechts € 27,50 per jaar.

Lid worden van Mundikat kan via de volgende link: Lid worden Mundikat 

Meer weten Aanvragen

Als u besloten heeft (regelmatig) te gaan fokken, kunt u een catterynaam aanvragen. Dit is de "familienaam" die de door u gefokte kittens meekrijgen op hun afstammingspapieren.

U dient drie namen op te geven, waarvan de eerste de voorkeur heeft. Een catterynaam mag bestaan uit 18 tekens (inclusief de spaties). U kunt een catterynaam aanvragen met behulp van het formulier “aanvraag Catterynaam” (zie "formulieren" linksboven op de website) U kunt dit formulier invullen en opsturen. Na ontvangst van het inschrijfformulier, betaling en goedkeuring door de FIFe ontvangt u uw toewijzing. Ook is het mogelijk gebruik te maken van ons 'online' formulier. Deze vindt u hier: Aanvraagformulier catterynaam.

Deze procedure kan enige tijd in beslag nemen, houdt hier rekening mee. Voor vragen kunt u terecht bij onze ledenadministratie, het contactadres vindt u op het aanvraagformulier of onder de knop lidmaatschap op deze website.

De catterynaam, die bij de FIFe wordt geregistreerd, behoudt u (in principe) levenslang. Een herregistratie na een aantal jaren is niet nodig. Op de FIFe website www.fifeweb.org kunt u in de catterynamen database kijken welke namen reeds bezet zijn. Er mogen geen afkortingen van rasnamen en/of EMS codes in de catterynaam verwerkt worden.

De kosten voor het aanvragen van een catterynaam bedragen eenmalig € 40,00.

Ook zonder catterynaam kunt u tweemaal stambomen aanvragen. De kittens krijgen dan een (jaar)letter voor hun naam.

Meer weten Aanvragen

Onze 10 beloftes aan u…….

  • Aanvraaggemak titels en stambomen
  • Persoonlijk contact
  • Betaalgemak - veilig via o.a. iDeal of credit card en betaling via betaallink
  • Stambomen binnen 3 weken na betaling binnen (mits aanvraag compleet)
  • Korting bij showinschrijving
  • Korting bij lezingen en seminars
  • Hulp bij opstarten cattery, hulp bij gezondheid, coaching en training via de CAT Foundation stichting.
  • 5-6 gezellige showweekenden per jaar, dus 12 shows door heel Nederland.
  • Hulp in moeilijke tijden.

201709 BOB Show Uitgeest 2019